tvgiurgiu@gmail.com
Șoseaua Portului nr. 1, Jud. Giurgiu
8 in Giurgiu
  • 0

Un om printre cărți

Sala de lectură a Bibliotecii Județene „I.A.Basarabescu” din Giurgiu a fost locul în care profesorul Marian Stavarache și-a lansat astăzi, 5 decembrie 2019 cartea „Eu sunt tu”.

Autorul, dascăl al Colegiului Național „Ion Maiorescu” este absolvent al Facultății de Filosofie din cadrul Universității ieșene. S-a născut în Slobozia Trăsnitu, localitate vecină cu Siliștea Gumești a lui Marin Preda.

Evenimentul de la biblioteca giurgiuveană a fost deschis de directorul instituției, Daniela Bardan și jurnalistul Mirela Gruiță. S-a vorbit despre prietenia dintre autorul cărții și reputatul condeier Dan Mucenic, fost director al templului cărții în care s-a derulat acțiunea.

S-a făcut, pn același timp, cunoscută povestea apariției cărții și s-a amintit despre mai vechiul îndemn al lui Mucenic adresat prietenului Stavarache de a scrie.

Dan Mucenic nu s-a sfiit și l-a provocat pe Marian Stavarache să dea cărțile pe față într-o rubrică de gen gazetăresc intitulată „Eu sunt tu”, apoi l-a prins zdravăn de chingile dialogului și l-a stors până au țâșnit străfulgerările minții – aprecia profesorul universitar C-tin Stoenescu.

Invitația de a citi lucrarea lui Stavarache lansată astăzi conduce către gândire la tematica de sorginte filosofică a cărții,așa cum aprecia Mirela Gruiță,care sugera că ,,această carte nu este una care săse citească inainte de a adormi,,.

,, A gândi – aprecia la rândul său Marian Stavarache – este o formă de mulțumire,, iar cărțile în viață reprezintă unelte de trăit.

Prezent la lansarea cărții, profesorul universitar C-tin Stoenescu a subliniat profundele laturi filosofice ce se desprind după lecturarea volumului „Eu sunt tu”

La lansarea carții a fost prezent un numeros public format din elevi, profesori, iubitori de carte și literatură, scriitori giurgiuveni și un important segment al presei locale giurgiuvene.