tvgiurgiu@gmail.com
Șoseaua Portului nr. 1, Jud. Giurgiu
31 in Giurgiu
  • 0

Rocadă politică

Surprinzător  sau nu, gestul  fostului  ministru de la economie- și liderul  ALDE Giurgiu, Toma Petcu, pare cât se poate de real  din moment ce politicianul giurgiuvean a postat pe pagina sa de Facebook  argumentele care l-au facut să ia decizia trecerii la PNL. Jurnaliștii giurgiuveni reproduc  și ei pasaje importante din declarația lui Petcu, de pe rețeaua de socializare.

,,Aşadar, cumpănind cu mare atenţie valorile, principiile în care cred şi utilitatea publică a demersului meu, vă anunţ că am decis să-mi depun cererea de intrare în grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor,,  spune fostul ministru giurgiuvean. Subliniind faptul  că a ințeles să-și facă datoria după cum i-a dictat conștiința făra să acepte arbitrariul sau masurile de forță, Toma Petcu continuă prin prezentarea bunelor rezultate ale ultimilor 3-4 ani, obținute de ALDE Giurgiu,apoi liderul giurgiuvean continuă:,, Au apărut apoi derapajele în actul de guvernare şi au fost foarte multe posibilităţi când puteam să ieşim de la guvernare.

Nu am făcut acest lucru, iar atunci când a fost hotărâtă în sfârşit această soluţie politică, am demonstrat fragilitatea noastră în faţa PSD-ului prin pierderea unor colegi şi a PSD-ului, care a pierdut guvernarea.S-a creat, astfel, o coaliţie de dreapta-pentru instalarea unui guvern PNL nefiind vorba de vanităţi şi orgolii, ci de necesitatea de a oferi soluţii coerente la aşteptările cetăţenilor.De la înfiinţarea PLR şi apoi a ALDE ne-am asumat rolul de busolă politică, de partid care să nu-i lase pe marii jucători politici să-şi piardă controlul.

Acum chiar partidul meu dă semnale contradictorii, învârtindu-se de la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga, iar acest fel de a face politică nu mă reprezintă.,, a mai spus Toma Petcu,argumentând trecerea la liberali.

Toma Petcu a mai fost membru in Partidul Național Liberal inainte de inființarea Alianței Liberalilor și Democraților și a fost contemporanul -la Giurgiu- a senatorului Lucian Iliescu,lider o bună vreme a liberalilor din orașul de pe Dunare.De data aceasta, prezența lui Petcu in rândul liberalilor ar putea fi  motivată si de eventualele avantaje pe care politicianul le-ar putea avea in virtutea guvernării viitoare a PNL-ului,căci oricum-după afirmațiile președintelui Iohanis- seful statului nu va desemna un reprezentant al PSD pentru formarea Guvernului.Exclus! a subliniat Iohannis.

Și apoi ca politician activ și tânăr precum Toma Petcu,dupa deținerea unui portofoliu de ministru la economie, este posibilă rămânerea in obscuritate a unui astfel de personaj din sfera politicului giurgiuvean și național?