tvgiurgiu@gmail.com
Șoseaua Portului nr. 1, Jud. Giurgiu
20 in Giurgiu
  • 0

Popular și iubit

Popularul actor Mihai Mereuță s-a născut in localitatea Santa Mare, Botoșani la 29 noiembrie 1924 și după terminarea gimnaziului din localitate a umat liceul la Iași.

După studiile liceale au urmat cele de la Facultatea de Litere și Filozofie, precum și cele efectuate in paralel la Conservatorul George Enescu din aceiași mare localitate a Moldovei.

Studentu l Mereuța de pe atunci a reușit chiar promovarea a doi ani de studiu intr-unul singur, dar despre admiterea la liceu artistul povestea cu umor, ani de zile ceva in urmă – cităm: ,,Eu sunt țăran.Oleacă școlit, dar țăran. Când am venit la liceu la Iași, m-am descălțat de opinci la bariera Iașului, m-am încălțat cu o pereche de bocanci și am dat examen la liceu”.

Talentul actoricesc al lui Mihai Mereuță este remarcat pe scena teatrului din Ploiești, actualmente cu numele lui Toma Caragiu, apoi la intervenția Luciei Sturza Bulandra actorul va evolua pe scena bucureșteană.

În timp Mihai Mereuță devine din ce în ce mai mai iubit de către iubitorii de teatru și profesioniști din domeniu. Iată-l pe popularul și iubitul actor in Învingătorul lui Napoleon, alături de Mitică Popescu.

Rolurilor de pe scenă le-au urmat altele in teatrul radiofonic, dar și cele de pe marile ecrane, Mihai Mereuță fiind distribuit în filme dintre cele mai diferite, de la cele comice – Păcală de exemplu, la cele de dragoste , a se vedea producțiile din seria ,,Liceenii,, – continuând cu istoricele – Iancu Jianu haiducul, sau Ecaterina Teodoroiu, de exemplu, dar si cu producțiile polițiste semnate de Sergiu Nicolaescu, „Cu mâinile Curate” reprezentând exemplul din această categorie.

Nu le vom ști niciodată pe toate, dar avem obligația îmbogățirii permanente a orizontului cunoașterii și, de ce nu, să nu uităm cât de popular și iubit a fost Mihai MEREUȚĂ.