tvgiurgiu@gmail.com
Șoseaua Portului nr. 1, Jud. Giurgiu
11 in Giurgiu
  • 0

Ordinul nu se execută. Se negociază

Un ordin semnat de ministrul Sănătăţii şi ministrul Tineretului şi Sportului a pus pe jar Liga I.

Oficialii cluburilor sunt nemulţumiţi de un paragraf existent în document care prevede că sportivii trebuie să intre în izolare 14 zile înainte de a putea participa la antrenamente.

„Înaintea reluării antrenamentelor, sportivii şi fiecare persoană absolut necesară pregătirii sportive va sta obligatoriu o perioadă de 14 zile în izolare la domiciliu împreună cu toate persoanele care locuiesc la acel domiciliu” se arată în document.

Măsura nu este pe placul cluburilor, care cred că printr-o izolare la domiciliu jucătorii ar ajunge într-o formă fizică dezastruoasă fiind necesar ulterior mai mult timp pentru reacomodarea la efort.

Printre cei care consideră măsura deplasată se află şi antrenorul Astrei Giurgiu, Bogdan Andone.

„Am citit textul din acel ordin, eu tot sper că a fost o exprimare nefericită, o eroare. Ar fi foarte grav să-i mai închidem pe jucători în case încă două săptămâni, chiar nu-mi dau seama când și cum ne-am mai putea pregăti după o pauză atât de lungă” a spus Bogdan Andone citat de Gazeta Sporturilor.

Conform specialiştilor, pentru a evita accidentările dar şi eventualele complicaţii la nivel respirator, jucătorii trebuie readaptaţi treptat la efort, iar perioada de pregătire trebuie să dureze cel puţin o lună.

Cluburile fac acum demersuri pentru a determina autorităţile să modifice ordinul respectiv. Aceştia vor ca izolarea de 14 zile să poată avea loc în cantonament, în care să aibă acces numai jucătorii şi stafful.

Reprezentanţii LPF şi FRF speră ca Liga I să poată fi reluată începând cu mijlocul lunii iunie.