tvgiurgiu@gmail.com
Șoseaua Portului nr. 1, Jud. Giurgiu
0 in Giurgiu
  • 0

Istoria adusă în prezent prin pagini de carte

Ziua de miercuri a fost una important pentru Muzeul Județean “Teohari Antonescu”. Cu ceva vreme în urmă directorul muzeului din Giurgiu, Ionel Muscalu a vorbit în cadrul unui eveniment despre lansarea unei cărți prin intermediul căreia, oamenii pot vedea istoria liniei de cale ferată București-Giurgiu.

După împlinirea celor 150 de ani de la construirea primei linii de cale ferată din Țara Românească, lucrarea “150 de ani de cale ferată București- Giurgiu” a văzut lumina tiparului și miercuri, 15 ianuarie a avut loc lansarea acesteia. Directorului muzeului, consider construirea liniei de cale ferată ca fiind un factor important în dezvoltarea orașului Giurgiu

Directorul general CENAFER, Marcel Oțoiu sper ca prin realizarea acestei cărți, oamenii să cunoască mult mai bine istoria liniei de cale ferată și a feribotului Giurgiu-Ruse. De asemenea acesta se așteaptă ca odată ca lansarea cărții să reprezinte un nou început.

Cartea “150 de ani de cale ferată București – Giurgiu” are două părți, prima fiind dedicată istoriei liniei de cale ferată București-Giurgiu, iar cea de-a doua Feribotului Giurgiu – Ruse, autorul scrierilor fiind Florentin Breazu, muzeograf în cadrul Muzeului Județean “Teohari Antonescu”. De istoria liniei de cale ferată s-au ocupat specialiști din cadrul CENAFER

Cartea “150 de ani de cale ferată București – Giurgiu” cuprinde atât imagini cât și moment detaliate cu atenție din istoria liniei de cale ferată și a feribotului. Cei care au lucrat pentru realizarea acesteia speră ca oameni să facă o altfel de călătorie în timp, folosind paginile cărții.