tvgiurgiu@gmail.com
Șoseaua Portului nr. 1, Jud. Giurgiu
2 in Giurgiu
  • 0

Inovator al animației

Marea dorință a lui Walt Disney – americanul născut pe 5 decembrie 1901- a fost aceea de a deveni regizor de film. După o serie de eșecuri survenite în demersul său, Disney se vede ajuns la Los Angeles cu 40 de dolari în buzunar și un desen animat neterminat.

Îl împungea însă ideea renunțării la mai vechea sa pasiune legată de animație, idee generată de gândul că n-ar putea concura cu studiourile renumite, producătoare ale filmelor de desene animate.

Se hotărăște însă să nu abandoneze, și astfel își amenajază primul studio de animație din Hollywood în garajul unchiului său. Apar astfel pe rând personaje precum șoricelul Mortimer, numit apoi Mickey, rățoiul Donald și celelalte personaje indrăgite precum Goofy și Pluto.

1929 este anul în care apar primele seriale ale lui Mickey Mouse, iar in 1932 Disney primea un premiu special din partea Academiei de film pentru crearea lui Mickey. Au urmat lung metrajele, filmele de desene animate care să ridice moralul militarilor americani in timpul celui de-al doilea război mondial.

Treptat Walt Disney, cel refuzat în trecut de către studiourile cinematografice în demersul său de a deveni regizor, își vede visul împlinit ajungând inovator al animației, unul dintre cei mai cunoscuți producători de film din lume, scenarist, regizor și cunoscut antreprenor, câștigător de 22 de ori al premiilor Oscar.