tvgiurgiu@gmail.com
Șoseaua Portului nr. 1, Jud. Giurgiu
12 in Giurgiu
  • 0

„Astralii“ sunt fairplay

Astra nu doreşte să profite de pandemia de coronavirus pentru a participa în cupele europene. Cel puţin asta susţine antrenorul secund al formaţiei giurgiuvene, Vasile Maftei.

Deşi „astralii” ar fi avantajaţi în cazul în care sezonul actual s-ar încheia deoarece ocupă locul 4 în clasament (loc de Europa League), Vasile Maftei este fairplay şi speră că sezonul se va relua.

„Cred că în momentul de față nu suntem o echipă care să ne batem la campionat. Obiectivul nostru e ocuparea unui loc de cupe europene. Nu ne-ar conveni să se înghețe campionatul, noi am vrea să se reia meciurile. N-ar fi fair-play să ne bucurăm de înghețarea campionatului” a declarat Vasile Maftei la ProSport Live.

Fostul jucător al Rapidului susţine că programul încărcat va reprezenta o provocare pentru fiecare formaţie.

„E clar că vor fi probleme pentru toate echipele. Nu știu dacă vom rezista la meciuri din două în două zile, dar mizez pe faptul că jucătorii sunt nerăbdători să joace din nou. Vom avea nevoie de jucători noi, vor fi schimbări în echipă, că nu putem alinia aceeași echipă meci de meci” a mai spus Vasile Maftei.

Toate competiţiile fotbalistice din România s-au întrerupt pe 12 martie în urma unei hotărâri luate de FRF pe fondul pandemiei de coronavirus.

Federaţia are momentan două scenarii pentru continuarea competiţiilor.

Echipele şi-ar putea relua antrenamentele la mijlocul lunii aprilie, urmând ca primele meciuri oficiale să aibă loc în luna mai.